Un Nadal diferent...

dl., 30/11/2020

Com ja és habitual en aquests temps que estem vivint, la situació és canviant, a voltes d’un dia pe l’altra. Concretament per Nadal les restriccions estan assegurades. No només ho estaran les reunions familiars –em temo que lo de les sis persones perdurarà– sinó que també en tindrem a les parròquies. La recent polèmica de la Sagrada Família ha fet que la limitació sigui de cent persones, sigui quina sigui la seva capacitat. Segurament haurem de donar entrades! Les misses de Nadal son les més concorregudes –sobretot la de nens, la del Pollet– i tenim un risc evident de passar-nos del límit. Tanmateix, sembla que per Nadal s’augmentarà el nombre d’assistents fins i tot es relaxarà una mica el toc de queda. Menys mal!

Un Nadal una mica apagat. Però el que celebrem no ha estat mai el comerç i les llums. Això és una mica artificial. Els cristians celebrem quelcom molt més gran: Jesús ve a nosaltres. Això és juga a un nivell molt més personal. Difícil d’explicar-ho per un món tan comercial i que, per postres, confia en aquest Nadal per refer una mica les economies més mal tractades amb aquesta pandèmia. Tanmateix, ho hem de provar. El missatge s’ho val.

Per Nadal diem molt a la celebració: “Jesús és Déu amb nosaltres”. Malgrat tot el que estem passant, Ell és sempre amb nosaltres. No perdem la fe, l’esperança i, per Nadal, la il·lusió.

Xavier Moretó, Consiliari de Vida Creixent de Barcelona