Prevenint l'envelliment imaginari

dl., 11/05/2020

¿Es pot envellir millor? Paloma Navas, especialista en medicina preventiva i doctora en salut pública, ens parla en aquesta conferència TED del 2017, l'evidència científica sobre com la nostra idea de l'envelliment es pot convertir en una profecia autocomplerta de la pròpia vellesa i ens dóna claus senzilles per gaudir d'aquests anys de forma saludable i en comunitat.

Paloma Navas Gutiérrez és una metgessa especialista en medicina preventiva i salut pública apassionada per la salut de les persones grans. Viatgera infatigable, ha estudiat i treballat en països com Alemanya, Senegal, Puerto Rico, Tanzània o Mèxic, el que li ha permès conèixer de primera mà diferents concepcions de la salut i diferents sistemes sanitaris. Paloma es va doctorar a l'escola de Salut Pública de la Universitat Johns Hopkins gràcies a una beca Fulbright. La seva investigació sobre factors de risc socials i medicina preventiva per a gent gran l'ha portat a replantejar-se el concepte de salut durant l'envelliment i a qüestionar alguns dels paradigmes sobre la vellesa que abunden tant en el discurs biomèdic com en el discurs social.

Treballa per generar i difondre coneixement científic sobre medicina preventiva i envelliment i lluitar contra la discriminació per edat.

Podeu veure la conferència aquí.

TED Talks