Mons. Joan Josep Omella amb els més grans

divendres, 3 febrer, 2017

La basílica Sant Josep Oriol obre les seves portes, un any més, a la jornada de vida creixent que, per primer cop, ha presidit l’arquebisbe de Barcelona Mons. Joan Josep Omella. Han participat els membres del moviment per la gent gran, Vida Creixent, per recordar els seus patrons Simeó, home just i pietós, i Anna, profetessa. Ambdós són proposats com models de pregària als membres de l’entitat.

l temple es va il·luminar d’espelmes per commemorar la festa de la Candelera, que celebra la presentació de Jesús al Temple. Allà, estaven presents Simeó i Ana. És per això que el moviment cristià de gent gran, que aplega a majors de 60 anys, va celebrar la seva festivitat amb una eucaristia fent coincidir-la amb la diada de la Candelera. 

Homilia de l’arquebisbe Omella

Omella va reiterar la importància dels més grans per la seva saviesa: “Els vells teniu l’experiència dels estudis, del treball, però sobretot l’experiència de la vida, la universitat de la vida, i vosaltres teniu aquest títol, la sabiesa, l’experiència.”

L’arquebisbe de Barcelona va demanar als assistents que encenguin l’espelma a cada tempesta que aparegués “no només les climàtiques, també les que sorgeixen a casa, perquè la candelera ens calmi i il·lumini”. També va explicar el per què de la celebració de Vida Creixent: “La festa d’avui, ens dona un contrast, ens presenta una icona preciosa” va dir. “Jesús que entra al temple portat per les mans de la seva mare i el seu pare. I després tenim dos vells, simeó i Anna, aquí tenim tota una generació. I tots són protagonistas, ningú és descartat”.

Història de Vida Creixent

El moviment de cristians de la gent gran, creat l’any 1984 a Barcelona, aplega a majors de 60 anys i els porta a compartir la seva fe i aprofundir o madurar en la vivència cristiana. Es tracta d’un moviment promogut per laics, tot i que també compta amb alguns consiliaris. Els animadors es troben amb els consiliaris mensualment, perquè els orientin en diferents temes religiosos. 

Llegeix l'article al web Esglesia de Barcelona a Omella amb els més grans, un article d'Andrea Pujol, Periodista de l'Església de Barcelona.