Gairebé un any!

dc., 07/04/2021
close-up-adult-woman-with-surgical-mask-praying

Gairebé un any de pandèmia! El curs passat començàvem la Quaresma, el 26 de febrer, sense imaginar el que, al cap de poques setmanes, s’esdevindria. Tothom planejava vacances, celebracions i, de cop, ens vàrem trobar tancades a casa. I ara ja hi tornem a ser, torna una Quaresma també diferent perquè la nostra realitat quotidiana també ha esdevingut una altra. Seguim vivint un temps d’incertesa, on no podem programar i calcular com ho fèiem abans de la pandèmia, com si tot depengués de nosaltres.

En aquest temps de pandèmia també hem descobert que, sigui quina sigui la situació que vivim, sempre s’obren diverses possibilitats. Així que ens hem de determinar: Com volem viure aquesta Quaresma?

Una primera possibilitat seria passar i no fer res, és un temps com un altre a l’espera d’un temps de vacances incert. Altra possibilitat seria aprofitar el que la litúrgia ens proposa, les lectures de les celebracions dominicals com a un camí de conversió, de preparació per viure el nucli central de la nostra fe: la passió, mort i resurrecció de Jesús. O potser aprofitar algunes de les opcions, de moment online, que se’ns ofereixen per anar aprofundint.  

Sigui com sigui no deixem perdre l’oportunitat que s’obre en aquest temps nou de Quaresma per determinar-nos a seguir cada vegada una mica més en profunditat aquest Jesús que se’ns ofereix com a camí, veritat i Vida.

Per Glòria Andrés, a pregaria.cat