El do de Déu: quin és el nostre?

dg., 25/10/2020

El segon tema del nostre temari d’enguany ens parla del do. Quins son els dons que hem rebut de Déu? Segurament no hi pensem gaire. L’autora del nostre temari encara va una mica més lluny: el fet de no ser conscients dels dons que tenim ens fa pensar que no en tenim i, automàticament, a desitjar els que si veiem en els altres. “Mal rotllo” que diuen els joves.

També tracta el tema de ser llum per els altres. Jo afegiria que, en la situació en la que estem, això té molta actualitat. Ara ens trobem amb una nova amenaça. Sembla que la crescuda exponencial de la taxa de contagis pot fer que s’adopti una mesura tan forta com el toc de queda. Una situació complicada. Per postres, ara surten els negacionistes –amb un gran èxit a les xarxes– dient coses com que tot és una invenció per controlar-nos o que la culpa és de la tecnologia, en concret la 5G... Els metges ja s’han donat pressa a dir que aquesta actitud resta efectius i energies per lluitar contra la pandèmia. Per cert, aquests també han dit que estan al límit de les seves forces, que necessiten personal urgentment. “Tenim respiradors però ens manca personal per fer-los funcionar!” diuen.

Malgrat tot seguim “en la bretxa” com a cristians i com a moviment.  No perdem l’esperança. Comunicant “bon rotllo” (com també diuen els joves) podem fer molt. L’altra dia els hi deia a un grup de matrimonis en reunió telemàtica, com correspon. “Quina és la nostra esperança? Com la podem transmetre a la gent en aquesta situació que estem vivint?” Què cadascú s’ho rumiï-hi...

Xavier Moretó, Consiliari de Vida Creixent de Barcelona