El cel obert

dc., 06/01/2021
aturar-se-cicle-b

Hem acabat les celebracions nadalenques. Avui baixem el teló amb una festa de gran fons humà i diví. Diu el profeta: -Aquí teniu el meu servent, el meu Fill, del qual n’estic tan joiós. M’has fet quedar bé.

Entrem al temps de la vida publica de Jesús. Un dels primers actes fou fer-se deixeble de Joan Baptista, bo i rebent el seu baptisme.

Interpretant aquest pas a la llum del misteri de Crist, la primera comunitat de cristians transformà progressivament el seu baptisme del Jordà en la manifestació del seu títol messiànic.

Aquest és el sentit del descens de l’Esperit. El “cel s’obri”, expressió que anunciava precisament aquest destí d’un nou alliberador.

Quant a la veu que s’oí damunt de Jesús, també pertany al ritual d’entronització d’un nou rei que complirà la missió de salvar la humanitat nova de la qual, des d’ara, tothom és convidat a participar.

El cel és obert! Ja no existeix el mur de separació entre Déu Pare i la terra dels seus fills i filles. El nostre Déu no és un Déu llunyà.

S’ha acabat el temps de l’insuportable silenci de Déu. Jesús s’ha fet solidari amb la humanitat. Per tant, no tenim ja cap mena d’excusa.
Si som admiradors, tornarem a sentir el remolí modulat de l’esperit que bufà el dia de la creació posant totes les coses al seu lloc. Ara ja podem saber on anem!.

Mn. Pere Arribas -diaca
Aturar-se Cicle B

Salm 150 Lloeu Déu al seu santuari

Més enllà dels salms:

Doxologia (o sigui lloança) conclusiva de tot el Saltiri. Simfonia de tots els instruments, a l’uníson amb el batec anhelant de la creació. Per la multiplicitat a la simplicitat. Les mil i una pregàries d’aquets llibre se simplifiquen i s’unifiquen en l’oració del pelegrí rus: que cada respiració proclami el nom de Jesús! Deu ser allò que els orientals anomenen “la pregària més enllà dels salms” Feliç tu si hi arribes! Jo encara maldo per pregar amb els salms.

Al·leluia!
Lloeu Déu al seu santuari,
lloeu-lo al baluard del firmament,
2 lloeu-lo per les seves gestes,
lloeu-lo per la seva grandesa.
3 Lloeu-lo al so dels corns,
lloeu-lo amb arpes i lires,
4 lloeu-lo amb tambors i danses,
lloeu-lo al so de flautes i corda.
5 Lloeu-lo amb címbals sonors,
lloeu-lo amb címbals triomfants.
6 Que tot el que respira
lloï el Senyor!
Al·leluia!