Cervera acull la XV Trobada diocesana de Vida Creixent

dimarts, 29 octubre, 2019

El dimarts dia 29 d’octubre, Cervera va ser la ciutat organitzadora de la quinzena Trobada diocesana de Vida Creixent. Aquest moviment cristià nascut i arrelat pensant sobre tot en la gent gran tingué molta ressonància a nivell diocesà i també entre alguns membres de fora de la nostra diòcesi.

La diada va començar amb un esmorzar de benvinguda a la Plaça del Fossar, annexa a l’església de Santa Maria, mentre es feia l’arribada dels participants provinents dels diferents indrets del bisbat i també de fora.

A continuació, dins de la parròquia, es procedí a desgranar els moviments anuals en l’assemblea general amb els diferents punts de l’ordre del dia. Una de les coses més rellevants va ser la reelecció de l’actual president Vicenç Quinquilla per un període de quatre anys més.

Presidiren l’acte el Paer en Cap de Cervera, Ramon Augé; el bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell; el rector de Cervera, Mn. Xavier Romero; el consiliari, Mn. Lluis Grifell; el president, Vicenç Quinquilla; i la secretària, Rosa Pedrós. Va cloure l’acte l’historiador cerverí Armand Forcat amb una conferència dels fets mes rellevants de l’antiga història de Cervera i de Santa Maria. Seguidament es feu un recorregut de l’església de Santa Maria a la de Sant Agustí on se celebrà l’eucaristia presidida pel bisbe Novell i concelebrada per una dotzena de capellans.

En acabar es va fer una foto de record davant de la Universitat per enfilar un breu desplaçament fins al restaurant, on els esperava un suculent àpat sumat a la tertúlia i la joia que allí hi planejava. Unes 180 persones assistiren en aquesta jornada que va finalitzar amb l’hora dels adéus.

Informa: Joan Riu / Fotos: Joan Riu i Josep Lluís Boleda