Catequesi del Papa

dc., 10/01/2024
evangelii-gaudium

Ara fa 10 anys que el Papa Francesc va escriure l’exhortació Evangelii Gaudium i ens ho recorda en una catequesi sobre el zel apostòlic, on ens parla de Jesucrist, estem cridats a tenir els seus mateixos sentiments. (Carta als Filipencs 2, 5-8)

“Com als pastors a Betlem, també a nosaltres se’ns anuncia una gran alegria, és una persona, Jesús de Natzaret.
Els cristians no podem ser gent trista ni ressentida, traumatitzada pels propis fracassos o l’esdevenir de la societat. Al contrari, la força del nostre anunci està en ser capaços de comunicar l’alegria que neix de la trobada amb Jesús, fins i tot en circumstàncies difícils. Però per això som nosaltres els primers que hem de ser evangelitzats. Com els deixebles d’Emaús, enmig de la desolació de la creu i la passió, estem cridats a redescobrir la seva presència en les nostres vides, deixant-nos sorprendre per la força del seu amor i la seva alegria.

L’alegria de l’Evangeli omple el cor i tota la vida d’aquells que es troben amb Jesús, són alliberats del pecat, de la tristesa, del buit interior, de l’aïllament. Amb Jesús sempre neix i reneix l’alegria
Convido a cada cristià, en qualsevol lloc i situació que es trobi, a renovar avui mateix la seva trobada amb Jesucrist. Que cadascun de nosaltres avui es prengui una mica de temps i pensi: “Jesús, Tu ets dins meu: jo vull trobar-te cada dia. Tu ets una Persona, no ets una idea, Tu ets un company de camí, no ets un programa. Tu ets Amor que resol molts problemes. Tu ets l’inici de l’evangelització. Tu, Jesús ets la font de l’alegria”.

Pla Pastoral Diocesà: “L’encontre amb Jesucrist i el seu anunci”

Aquest nou any litúrgic, el Pla Pastoral Sortim! ens proposa renovar la nostra adhesió personal a Crist, anunciar-lo de manera nova i promoure el primer anunci en ambients on la fe cristiana encara no ha arrelat o s’ha extingit.

Això ens demana pregària personal i comunitària. El nostre missatge i la nostra aportació és Jesucrist, mort i ressuscitat (cf. 1 Corintis 1, 22).