Bon i Sant any

dj., 06/01/2022

Ja hem començat un nou any. Encara estem en temps de Nadal. Seguim celebrant aquest gran misteri de la nostra fe: Jesús ve a nosaltres. Ell és “Déu amb nosaltres”. I no només celebrem que Ell va venir en un moment determinat de la història –que també– si no que ve a nosaltres cada dia. Els cristians ens hauríem de preguntar sovint: on és Ell? On ets, Jesús, en la meva vida? El món també s’ho pregunta, sovint des d’una certa distància. On és el vostre Déu? sembla que ens digui. Nosaltres, creients, hauríem de saber donar-los una resposta. Ell és present  enmig nostre, en les nostres relacions, en les persones que ens trobem, en les situacions que vivim, en la vida. Però per fer-ho ens cal una visió de fe. Sant Tomàs d’Aquino parlava dels “ulls de la fe”. Com tenim la nostra visió de fe?

El Nadal és un temps entranyable per a molta gent, encara que molts no saben ben bé per què. Es multipliquen les mostres de solidaritat, d’esperança, d’alegria. Enmig d’un temps d’un cert desencís –i més ara que sembla que torna la preocupació per aquesta pandèmia, especialment entre els més grans–, és el moment de dir: “no tinguem por. Déu és amb nosaltres”. Siguem llum enmig del nostre món. No caiguem en el desencís i la resignació. No és cristià...

Bon i Sant Any, gent de Vida Creixent. Vivim intensament la llum del Nadal i comuniquem-la arreu durant tot any. Ens fa molta falta.

Xavier Moretó, Consiliari de Vida Creixent de Barcelona