Cura per a l’angoixa

dg., 01/03/2020

Escolteu! Voleu salut mental i corporal? A la muntanya! Voleu respirar sense contaminació? A la muntanya! Voleu alliberar-vos de l’angoixa? A la muntanya! Voleu alliberar-vos del psiquiatre? A la muntanya! Voleu ser persones de reflexió, percepció, observació? Pareu esment: a la muntanya! I s’avisa la grua. No hi ha paradors ni hostals.

La muntanya significa, per a nosaltres, la necessitat urgent d’allunar-nos -una distància interior- del món quotidià, dels nostres tràfecs, dels nostres afanys, dels nostres desficis. Allà ens trobem nosaltres mateixos i sentim una veu que ens interroga i ens reanima. De la muntanya no ens en podem estar!

La persona esdevé adulta quan sap escoltar.

El deixeble és l’home de l’escolta.

El punt culminant de la transfiguració -visió de Jesús, resplendent Fill de Déu- és la veu del Pare: “Aquest és el meu Fill estimat; escolteu-lo”.
Pere: “Senyor, que n’estem de bé aquí dalt! Si voleu hi faré tres tendes, una per a vós, una per Moisès i un altra per a Elies”.

A Crist no el podem manipular amb les nostres pròpies exigències. Ell ha de complir la seva missió. Pere confon la pausa amb la meta. Ell voldria estirar indefinidament aquest moment gloriós de repòs que sols és per a posar-se decididament en camí.

Cal que, després d’airejar-se, i alliberats de tota angoixa, baixem altre cop a la plana. El nostre lloc és la llar, el carrer, el treball. La fe està amassada de llum i de foscúries.

Mn. Pere -diaca
Aturar-se. Cicle A