Pot néixer tot un món nou

dv., 01/05/2020

El foc i l’aigua han estat sempre els elements indispensables per a la vida. Eren la presència de la divinitat en el santuari de l’home i la dona de la caverna. La humanitat moderna ha bandejat Déu de la seva gàbia de barrots d’or. Es creu que ja no necessita ni l’aigua ni el foc sagrats; amb el gota a gota ja en té prou per no morir.

Malgrat aquest “flash” irreligiós, crec que els pobladors dels cinc continents de la terra i els possibles extraterrestres rememoren un dia de divinitat amb solemnes festeigs.

Germans! Estigueu atents: pot néixer avui tot un món nou, molt millor del que mai no haguéssiu pogut imaginar-vos. Avui és PASQUA! Festa de l’aigua i el foc.

La bona Notícia de Pasqua és millor que dir-vos a vosaltres, infants, que d’ara endavant podreu jugar sempre i que se us explicaran totes les coses, perquè la vida serà un Gran Joc, i sempre estaré a prop de la veritat. Sí. És millor que dir-vos a vosaltres, joves, que tot serà una festa amb joia i comunicació, perquè ja podreu fer esclatar la festa en qualsevol situació. Sí. És molt millor que dir al poble, que d’ara endavant la seva veu tornarà a pesar, la injustícia serà combatuda, i els governants només seran servidors del poble, perquè tothom escoltarà tothom.

Germans! Jesús, aquell que morí abandonat de tots, VIU! És el capdavanter d’una manera de veure i viure la vida. Un poble nou pot tornar a emprendre el camí de les benaurances que allibera de tots els vicis i de totes les falses llibertats dels quals els governants no se’n surten. Tots hi som cridats.

Ressuscitant Jesús, sabem que Déu està a favor dels pobres de veritat, dels qui ningú no estima, dels qui es revolten contra la injustícia, dels qui sempre juguem net, de tots els qui se senten poble.

Germans! Tenim al nostre abast el que l’home sempre havia somiat i els profetes polítics ens prediquen i no fan.

Germans! Parem, doncs, la taula de la Festa Pasqual: primer a la parròquia –que és la casa de tots- i avui és festa grossa, i després, amb la família ben unida, i amb la “mona” dels padrins! Bona Festa!

Mn. Pere -diaca
Aturar-se. Cicle A