Assemblea de Vida Creixent

dt., 05/12/2023
 img-Coberta-Alianca-generacions-23-24

Parròquia Sant Ignasi, 28 d’octubre de 2023

S’inicià a les 10,15 del mati amb l’acollida i pregària; la lectura de l’acta i de la memòria que van ser aprovades després d’alguna rectificació. Tot seguit es va fer la presentació del temari “ALIANÇA ENTRE GENERACIONS” per Mn. Joan Bajo, consiliari de Vida Creixent i de Catalunya.

Presentem un breu resum del que va explicar:

L’edat de les persones de Vida Creixent es pot comparar amb la imatge dels qui volen creuar un pont. De la insignificança al renaixement. El fet de creuar un pont és per salvar una vida o morir.
Hi ha nous plantejaments de vida, nous horitzons en el camí de la sinodalitat, gràcies a l’empenta del Papa Francesc.

A la pel·lícula “El Club de los poetes muertos”, el professor ha d’animar els alumnes decebuts. Recordant un poeta nord-americà, explica l’exemple: “...hi ha dos camins que es bifurquen al bosc, i vaig escollir el que va canviar la meva vida”... A vegades el camí més fàcil no és el més convenient.

En el nostre renaixement de gent gran, el camí menys transitat pot ser el millor de la nostra vida. L’edat és la que tenim però l’Esperit ens acompanya i hem d’assumir que no estem sols.

Tot el que costa val, i tot el que val costa. Descobrir les dificultats vençudes: falta de mobilitat i adaptació a les circumstàncies Hem de ser col·laboradors de l’Evangeli. El propi Jesús ens anima a preparar el futur.

El Papa Francesc ens ha transmès una gran aportació de documents. Un any sencer els ha dedicat a 8 catequesis sobre la gent gran. Nova etapa de la vida, tot preparant-nos per creuar el pont, ens indica el “full de ruta” a seguir.

Podem complementar el temari amb reflexions del sínode i de l’evangeli. Què significa el món de la vellesa des de la Paraula de Déu?. A cada tema podem aprofundir en un personatge bíblic: Abraham, Moisès, Noemí, Judit, Simeó i Anna, la sogra de Pere...

La nostra etapa és un do de maduresa i de saviesa.

Punt referencial: ser transmissors del passat i viure el moment present en plenitud, preparats per creuar el pont i acceptar una nova manera de viure, amb la força de l’Esperit Sant. Després de la Xerrada-conferència es va acabar amb la celebració de l’Eucaristia per compartir la fe i l’esperança en un món millor.