Un pas més endavant

dt., 06/06/2023
img-llibres-Aturar-se-A

L’anunci pasqual portava la joia per totes les contrades del país.

L’anunci s’estenia perquè els deixebles de Jesús eren perseguits i feien el bé entre el poble. Les bones obres són “evangeli pur”. Així  ens ho diu el Mestre en el seu testament pronunciat en la sobretaula de l’últim Sopar: -No us deixo pas sols (Jesús està serè, però els deixebles perillen de no estar-ho, de trobar-se completament desorientats i de quedar gairebé orfes). Jesús continua: -tornaré a venir. Sempre estareu amb mi. Us enviaré l’Esperit que us defensarà i us farà recordar tot allò que us he dit.

Cal, però, fer un pas endavant vers aquest nou tipus de presència de Jesús. No ens atabalem! Però, Senyor Jesús, malgrat que ens heu donat la pau, hi ha motius per a no estar tranquils, oi?

Amb les amenaces socials, la nostra pau no és pas una bassa d’oli sense perill. Fes que la teva pau sigui un suport sobre la teva promesa enmig de desafiaments de tota mena.

Si algú m’estima, guardarà la meva paraula i se’n fiarà.

La nostra confiança, Jesús ressuscitat, ens mou a denunciar tota mena d’estafes i fraus, de violències, i de tota postura còmoda que tendeixi a defugir un compromís social i cristià, valent, enfront de les injustícies que la nostra societat provoca o fomenta.

Tu, Mestre, has tornat al Pare, però no estem sols. Sabem que a través d’aquesta lluita, aconseguirem la nostra incorporació en Tu, sempre present i vivent entre nosaltres.

Mn. Pere Arribas- diaca

Salm 122. Quina alegria quan em van dir

La ciutat ben construïda:
No hem de ser triomfalistes, però tampoc derrotistes. Tot reconeixent els defectes que hi ha en l’Església i en els seus membres, ens cal anar, per la fe, més enllà i contemplar-la com una “ciutat ben construïda”, un “conjunt harmoniós”. Ací i avui és utopia; allà i en l’eternitat és realitat.

Quina alegria quan em van dir: 

«Anem a la casa del Senyor!» 
Ja han arribat els nostres peus 
al teu llindar, Jerusalem. 
Jerusalem, ciutat ben construïda, 
conjunt harmoniós! 
És allà que pugen les tribus, 
les tribus del Senyor, 
a complir l’aliança d’Israel, 
a lloar el nom del Senyor. 
Allí hi ha els tribunals de justícia, 
els tribunals del palau de David.  
Augureu la pau a Jerusalem: 
«Que visquin segurs els qui t›estimen! 
Que sigui inviolable la pau dels teus murs, 
la quietud dels teus merlets!» 
Per amor dels meus germans i els meus amics, 
deixeu-me dir: «Que hi hagi pau dintre teu!» 
Per la casa del Senyor, el nostre Déu, 
et desitjo el benestar.