Catequesi del Papa: “la passió per l’evangelització”

ds., 10/02/2024
Catequesi del Papa: “la passió per l’evangelització”

El Papa Francesc ens parla ara del zel apostòlic del creient. L’anunci és per avui.

“Gairebé sempre se sent parlar malament de l’avui: guerres, canvis climàtics, injustícies planetàries i migracions, crisis de la família i de l’esperança... No manquen motius de preocupació. L’avui sembla habitat per una cultura que posa l’individu per damunt de tot i la tècnica en el centre de tot, però al mateix temps aquesta cultura del progrés tecnicoindividual sembla que descarta qui no produeix. Podríem dir fins i tot que ens trobem en la primera civilització de la història que globalment intenta organitzar una societat humana sense la presència de Déu.

A l’Evangelii gadium he convidat a una evangelització que il·lumini les noves formes de relació amb Déu, amb els altres i amb l’espai, i que susciti els valors fonamentals. Es pot anunciar Jesús tenint sempre en el cor les paraules de l’apòstol Pau sobre l’avui: “T’he escoltat a l’hora favorable, t’he ajudat el dia de la salvació”(2 Co 6.2.).

El zel apostòlic mai no és una simple repetició d’un estil adquirit, sinó testimoni que l’Evangeli està viu aquí per nosaltres. Mirem per tant la nostra època i la nostra cultura com un do. Aquestes són nostres i evangelitzar- les no significa jutjar-les de lluny, ni tampoc estar en un balcó cridant el nom de Jesús, sinó baixar al carrer, anar als llocs on es viu, freqüentar els espais on es pateix, es treballa, s’estudia i es reflexiona, habitar les cruïlles dels camins on els éssers humans comparteixen allò que té sentit per a les seves vides. Freqüentar-los ens ajuda als cristians a comprendre de manera renovada les raons de la nostra esperança i compartir el tresor de la fe. No hem de tenir por del diàleg.

Fem nostre el desig de Jesús: ajudar els nostres companys de viatge a no perdre el desig de Déu, per a obrir-li el cor i trobar l’únic que, avui i sempre, dona pau i alegria a l’home.”

Fem nostres aquestes paraules del Papa Francesc.

M. Dolors Coscojuela