Catequesi del Papa: “L’anunci és l’Esperit Sant”

dj., 02/05/2024
Catequesi-del-Papa-L-anunci-es-l-Esperit-Sant

El Papa Francesc continua parlant-nos del zel apostòlic del creient. “Sense l’Esperit Sant qualsevol zel és falsament apostòlic, seria només nostre i no donaria fruit.”

A l’Evangelii gaudium es pot llegir: “Jesús és el primer evangelitzador i el més gran. En qualsevol forma d’evangelització la primacia és de Déu, el qual va voler cridar-nos a col·laborar amb Ell i impulsar-nos amb la força del seu Esperit” (n 12). Per això el Senyor compara el dinamisme del Regne de Déu a un home que ”sembra la llavor a la terra: tant si dorm com si està despert, de nit i de dia, la llavor germina i creix, sense que ell sàpiga com (Mc 4, 26).

L’Esperit és el protagonista, precedeix sempre els missioners i fa sortir els fruits. Aquesta consciència ens consola molt: l’Església no s’anuncia a ella mateixa, sinó que anuncia una gràcia, un do, i l’Esperit Sant és precisament el do de Déu, com va dir Jesús a la samaritana (cf. Jn 4, 10).

Jesús, abans de pujar al cel, els va dir: “Rebreu una força que us farà testimonis meus a Jerusalem, a tot Judea, a Samaria i fins a l’extrem de la terra” (Ac 1, 8). El Senyor no ens ha deixat quaderns de teologia, sinó l’Esperit Sant.

L’Esperit ens porta al “primer anunci”, ens fa creure en Jesucrist, que amb la seva mort i resurrecció ens revela i ens comunica la misericòrdia infinita del Pare.
Aquest és el primer anunci: “Jesucrist t’estima, et va donar la seva vida per a salvar-te, i ara està viu al teu costat cada dia, per a il·luminar-te, per a enfortir-te, per a alliberar-te”.

Deixem-nos captivar per l’Esperit Sant i invoquem-lo cada dia: que ell sigui el principi del nostre ser i del nostre obrar; que sigui l’inici de qualsevol activitat, encontre, reunió i anunci. Ell vivifica i rejoveneix l’Església. Ell és la nostra força, l’alè del nostre anunci, la font del zel apostòlic.

Veniu Esperit Sant!

Fem nostres aquestes paraules del Papa Francesc.

M. Dolors Coscojuela