Catequesi del Papa: “L’anunci de l’evangeli és per a tots”

dv., 08/03/2024
Catequesi-del-Papa-L-anunci-de-l-evangeli-es-per-a-tots

El Papa Francesc continua parlant-nos del zel apostòlic del creient. L’anunci és per a tots.

“Quan trobem veritablement el Senyor Jesús, aquest encontre impregna la nostra vida i demana ser portat més enllà de nosaltres. Ell vol que el seu Evangeli sigui per a tots. En Ell hi ha un poder humanitzador, una plenitud de vida que està destinada a tot home i a tota dona, perquè Crist ha nascut, mort i ressuscitat per a tots, ningú no n’és exclòs.

A l’Evangeli gaudium es pot llegir: ”Tots tenen el dret de rebre l’Evangeli. Els cristians tenen el deure d’anunciar-lo sense excloure ningú, no com qui imposa una nova obligació, sinó com qui comparteix una alegria. L’Església no creix per proselitisme

sinó per atracció” (n 14). Els cristians es troben a l’atri més que a la sagristia i van per “les places i els carrers de la ciutat” (Lc 14, 21).

L’Evangeli narra l’encontre de Jesús amb una dona estrangera, una cananea que li suplica que guareixi la filla malalta (cf 15, 21-28). Jesús s’hi nega dient que ha estat enviat només a les ovelles perdudes de la casa d’Israel i que no està bé de prendre el pa dels fills i tirar-lo als gossets, però la dona, amb la insistència dels senzills replica que també els gossets mengen les engrunes que cauen de la taula dels seus amos. Jesús queda impressionat i diu:” Dona és gran la teva fe. Que es faci com tu vols”. L’encontre amb aquesta dona fa canviar l’idea de Jesús, la seva predicació ha d’obrir-se a tots.

La Bíblia ens mostra que quan Déu crida una persona és per a un servei, n’escull un per a estimar a tots, per a arribar a tots.

No podem identificar el cristianisme amb una cultura, amb una ètnia, amb un sistema. Així perd la seva naturalesa catòlica, es a dir, per a tots, universal; no és un grupet d’escollits de primera classe, uns privilegiats.

L’Evangeli no és només per a mi, és per a tots.” Fem nostres aquestes paraules del Papa Francesc.

M. Dolors Coscojuela