Missió

MISSIÓ

Companys de ruta

“Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja
no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu
amo. A vosaltres us he dit amics perquè us he fet conèixer
tot allò que he sentit del meu Pare. No m’heu escollit
vosaltres a mi; soc jo qui us he escollit a vosaltres i us he
confiat la missió d’anar pertot arreu i donar fruit, i un
fruit que duri per sempre. I tot allò que demanareu al Pare
en nom meu, ell us ho concedirà. Això us mano: que us
estimeu els uns als altres.”

Jn 15, 14-17

EL MEU CARNET D’IDENTITAT

Soc per a Déu una meravella;
soc per als altres una esperança:
soc fill i germà per sempre,
marcat amb el segell de l’Esperit de Vida,
i la Creu fidel del Ressuscitat.
Soc capacitat infinita de vida i d’amor;
soc anhel i soc il·lusió.
Perquè soc home, perquè soc dona,
en llibertat amorosa,
vaig obrint un camí,
que mai ningú no ha fet encara,
que ningú no podrà fer per mi.
Soc un ésser inèdit, creat
per l’amor personal dels homes i de Déu.
soc fill de l’amor
per fer estimar la Vida,
per fer créixer l’Amor!

MIRAR I VALORAR EL QUE VISC I EL QUE HE VISCUT

Al matí, quan em miro en el mirall, m’adono que la vellesa va deixant petjades en el meu cos. És una experiència que ve de lluny i que es va gravant en la meva persona. El cos va tenint més arrugues. Les cames ja notenen tanta força. Ara ja començo a necessitar el bastó i l’ajuda dels altres, perquè em donen més seguretat per anar realitzant coses que, abans, feia tot sol i en un nores.

Ara, necessito més temps. M’adono que cada dia vaig perdent forces i agilitat. M’estic envellint!

Però, també constato que gaudeixo d’unes conviccions més sòlides i que disposo d’una experiència que va agafant força. Em sembla que aquests sentiments vénen del meu interior; però encara no ho tinc massa clar. De vegades, em pregunto si es tracta d’una feblesa i d’una pèrdua de vitalitat o si ho hauria de considerar com un dinamisme diferent, que m’ensenya a estar més atent a alguns aspectes importants de la meva personalitat. Jesús
ens parlava de l’Esperit i de la “VIDA ETERNA”, com d’una VIDA EN ESTAT DE CREIXEMENT. El que he anat vivint em fa pensar que tenia raó.

LA MEVA VELLESA EMPELTADA EN LA FE D’UNA “VIDA CREIXENT”

Ja vaig arribant a la vellesa. La veig com una etapa lenta i plena de misteri. Una etapa rica d’experiències del passat i amb un horitzó desconegut, que m’invita a avançar sense parar; mogut per promeses serioses d’un futur misteriós que Jesús ens ha fet conèixer i que vol compartir amb nosaltres.

La vellesa es presenta com una “porta oberta” a imaginacions i a somnis d’una “vida nova” que ja he començat a intuir a través del que soc i del que he viscut fins ara. He tingut la sort de poder dedicar la meva “llarga” vida a reflexionar el sentit de cada moment i de cada promesa que se m’ha anat fent.

Ara, la vellesa em qüestiona i em motiva a través del que vaig vivint. Cada dia m’interpel·la la perspectiva de la plenitud de “VIDA” que ens ha ofert Jesús. Constato que el seu missatge pot ser una força i una motivació per continuar vivint, esperant i lluitant, malgrat les incerteses del futur i els problemes del present.

La “jubilació forçada”, imposada per les noves realitats que estic vivint i per les que ja he viscut, em porta a valorar el que encara hauré de viure en aquest món. La Fe, que he anat cultivant al llarg de la meva vida activa, ara, m’hauria de motivar per tirar endavant el “meu projecte de vellesa”.

UN COMPANY DE RUTA PER A LA VELLESA

Aquest llibre voldria ser un esforç per ajudar-me i ajudar-ne d’altres a comprendre i a viure la riquesa humana del que som i del missatge de Jesús, que ens fa veure qui podem ser.

He pogut constatar que és molt important posar l’Evangeli a l’abast de tothom. Però, sempre hauríem de tenir en compte l’educació i el context cultural en què hem anat vivint. S’han de respectar les vivències del passat, tot enriquint-les amb el que ens poden anar aportant la VIDA i la FE.

El missatge de Jesús és una revelació del que Déu ha volgut proposar a la humanitat a través del que Ell va viure en el seu temps i a l’interior de la seva cultura.

Va ser la manera de comunicar a la humanitat sencera la “Bona Nova” del projecte humà de Déu, fet realitat en la vida i el missatge de Jesús. És un missatge etern de vida i d’esperança per als humans de tots els temps i de totes les cultures. Els qui hem tingut la sort de conèixer i assimilar aquest missatge de Jesús tenim la responsabilitat de comunicar-lo als qui conviuen amb nosaltres.

JESÚS ENS HA POSAT EN UNA DINÀMICA DE VIDA ETERNA

Déu estima cada persona i li comunica la força del seu Esperit, perquè, després d’una vida activa i eficaç aquí a la terra, tots puguem anar arribant a l’aventura d’una vida eterna al cel.

Ell ha volgut que la mort del cos fos una etapa important i eficaç de la vida. Vol que, quan hi arribem, tots ens puguem confrontar amb una realitat nova, per sempre.

Per això, cadascú hauria de procurar que el missatge de Jesús fos interessant per a ell i eficaç per als altres; que la mort del cos arribés a ser una “bona nova”, plena de sentit i amarada d’esperança.

Jesús, amb la seva mort i la seva resurrecció, ens ha il·luminat aquest camí de vida eterna. Ens va dir que anava a preparar-nos una estada a la Casa del Pare i que no vol que ningú es perdi. Els qui ens han precedit ens hi esperen. És una bona nova! És la “COMUNIÓ DELS SANTS”.

Les festes de CRIST REI i de TOTS SANTS, al final de l’Any Litúrgic, centren la nostra atenció i esdevenen una crida per viure, amb convicció i amb Fe, el destí de les nostres persones i la importància de la nostra comunió permanent amb els nostres germans i germanes que ja són al cel. ENS HI ESPEREN!

LA “VIDA CREIXENT” ÉS RESPOSTA A UNA CRIDA

Quan, des de la vellesa, miro amb fe la meva vida, constato que, malgrat les febleses i les infidelitats, la meva vida ha estat una VIDA CREIXENT, on Jesús s’hi ha anat fent present. L’actitud de Jesús a la creu envers aquell que hem anomenat el “bon lladre”, ens fa comprendre l’actitud salvadora de

Déu envers tota la humanitat.

Déu respecta sempre la llibertat de la persona. Sempre està disposat a ajudar-nos i a oferir-nos el seu amor i la reconciliació. Tots som convidats a gaudir d’una vida eterna d’amor amb Déu i amb els germans. És el misteri de la salvació que, tot respectant la nostra llibertat, Jesús ens hi fa experimentar la immensitat de l’amor de Déu i dels germans per l’eternitat.

És un “misteri” que no acabem de comprendre ni assimilar; però sempre podrem acostar-nos confiats a Jesús i acollir la seva comprensió i la seva ajuda. De fet, compta amb els seus deixebles per ser portadors de la BONA NOVA que ens ha deixat en l’Evangeli. Nosaltres hem tingut la sort de poder-la conèixer i aprofundir-la. Poder participar en la dinàmica i en la missió de Vida Creixent és un regal que ens fa Déu. Hauríem d’expressar-li
sovint el nostre agraïment.

Pregària final

Que Déu ens faci ser bons companys de Jesús. Què el
nostre seguiment d’Ell ens faci viure el seu tarannà, la
seva vida, el seu missatge enmig del món.
Per Crist Senyor Nostre. Amén